Verkeer
Weer
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Aldi naar Miro Center in Enschede

369041 mirocenter 1

Er komt een Aldi-supermarkt in het Miro Center in Enschede. Daarmee komt er voor het eerst een concurrent van de Albert Heijn in het winkelcentrum aan de Gronausestraat.

In de tweede helft van november wordt de nieuwe supermarkt geopend op de hoek van het Miroterrein, in de winkelunit naast de Big Bazar.

Tweede supermarkt
De komst van een tweede supermarkt in het Miro Center was eigenlijk nooit mogelijk. Sinds jaar en dag was Ahold, het moederconcern van Albert Heijn, de eigenaar van het winkelcomplex. Die was selectief met het aantrekken van nieuwe huurders.

In 2014 werd het Miro Center gerenoveerd en transformeerde de Albert Heijn naar een AH XL. Slechts maanden later verkocht Ahold het complex aan HB Capital, het vermogensbeheer van de familie Blokker.

Elke zondag open
Niet alleen de Aldi is nieuw in het Miro Center. In juni werd nog de Action geopend en per 1 september zijn er ook vestigingen van De Viszaak en Kamphuis Kaashandel op de oude locatie van Blokker+Tuin.

De vastgoedeigenaar van het winkelcentrum laat weten dat, vooruitlopend op het gemeenteraadsbesluit op 2 oktober, vanaf nu alle winkels op zondag open gaan van minimaal 12.00 tot 17.00 uur. De Albert Heijn heeft is nu al tot 20.00 uur open zondag en mag vanaf oktober eventueel tot 22.00 uur open blijven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Charel van Tendeloo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.