Verkeer
Stuur appje
Zoek
Familievoorstelling Monofoon vertelt verhaal over eenzaamheid en verbinding bij Oyfo in Hengelo
Familievoorstelling Monofoon vertelt verhaal over eenzaamheid en verbinding bij Oyfo in Hengelo
Tentoonstelling
Familievoorstelling Monofoon vertelt verhaal over eenzaamheid en verbinding bij Oyfo in Hengelo
Magische familievoorstelling

Op zondag 28 april gaat bij Oyfo Techniekmuseum de innovatieve en unieke coproductie van Oyfo en Theater Sonnevanck Monofoon in première. Monofoon vertelt een ontroerend verhaal over eenzaamheid en verbinding, over praten en luisteren, over de vraag hoe het nou eigenlijk echt met ons gaat. Het stuk is gemaakt door multitalent Simon Boer. Van 29 april t/m 5 mei is de voorstelling dagelijks te bewonderen bij Oyfo. De voorstelling zal daarna te zien zijn als vrije voorstelling in diverse theaters door het hele land.

Hengelo
t/m 05 mei
11:00

Opkomend theater-multitalent Simon Boer schreef voor Monofoon de muziek en de tekst, hij ontwierp decor, licht en geluid, en smeedde dit alles in eigen regie tot een geheel. Een innovatief zelfdenkend decor vol sensoren speelt (zonder technicus) naadloos samen met de acteur. Het resultaat is een virtuoze familievoorstelling met de speelsheid van live theater en de magie van een Pixar-film. De voorstelling is ontwikkeld bij Theater Sonnevanck in opdracht van Oyfo Techniekmuseum in Hengelo.

Arend leeft in een telefooncentrale. Dag en nacht verbindt hij honderden bellers met elkaar en alles loopt op rolletjes. In deze wirwar van knoppen en kabels voelt hij zich thuis; hier kent hij de weg. Fouten worden niet gemaakt. Nee, fouten maken… dat vindt Arend het afgrijselijkste wat er is. Hij neemt zijn werk bloedserieus. Want wat zou er gebeuren als mensen verkeerd worden verbonden? Dat zou regelrecht rampzalig zijn.

Maar dan, op een nacht, gaat plots zijn eigen telefoon. Een mysterieuze beller zegt hem dat hij zélf verbinding moet maken. Maar… met wie dan? En waarom? En hoe? Tuut… tuut… tuut… Wat nu? En waarom klonk die stem zo vreselijk bekend?

Meer informatie & speellijst: https://www.oyfotechniekmuseum.nl/voorstelling-monofoon https://sonnevanck.nl/voorstellingen/monofoon/ Trailer: https://youtu.be/E8yvTXLxaIA?si=68O383fNXYJ75Js

wanneer?

De voorstelling is twee keer per dag te bezoeken om 11:00 en 14:00 (Met uitzondering op woensdag 1 mei).


waar?

prijs

€ 9.5