Verkeer
Stuur appje
Zoek
Tentoonstelling Trijp
Tentoonstelling Trijp
Evenement
Tentoonstelling Trijp
Bezoek vanaf 16 februari de tentoonstelling Trijp

Ontdek hoe dit exclusief soort velours uit Hengelo de textielwereld veroverde en begeerd werd in paleizen, theaters en zelfs de Titanic!

Hengelo
t/m 24 aug
10:00

Vroeger kon je er in Twente niet omheen: Trijp. Een speciaal en exclusief soort velours die tussen 1901 en 2000 werd gemaakt door de Hengelose Trijpweverij. Vanaf 16 februari bezoek je de tentoonstelling Trijp bij Oyfo Techniekmuseum waarbij je kennis maakt met bijzondere patronen en vooruitstrevende ontwerpers. Je ontdekt hoe het verleden van deze fabriek is verweven met de geschiedenis van Hengelo. Voel, kijk en ervaar!

In de speciale trijpweverij in Hengelo werd de stof geweven en werd er met stoom patronen in gewalst. Deze bijzondere productiemethode kostte veel tijd en energie en was daarom erg exclusief. Trijp was een zeer luxe stof en werd daarom veel gebruikt voor het decoreren van belangrijke zalen en paleizen. Zelfs in de Titanic werd de Hengelose trijp gebruikt! Wat weten we eigenlijk nog over dit onderbelichte onderdeel van het Twents textielverleden? Hoe werd de stof precies gemaakt, en wat maakte de weverij zo bijzonder? Dat ontdek je in de kleurrijke en interactieve tentoonstelling Trijp!

wanneer?

Vanaf 16 februari

waar?

prijs

Toegang is inbegrepen bij een entree ticket voor het museum. Museum jaarkaart geldig.