Verkeer
Stuur appje
Zoek
Unieke Virtual Reality-bioscoopbeleving bij Concordia
Unieke Virtual Reality-bioscoopbeleving bij Concordia
Kunst en cultuur
Unieke Virtual Reality-bioscoopbeleving bij Concordia
Beleef de wonderen van de natuur in VR

Op zaterdag 16 maart trapt Concordia als enige filmtheater buiten de randstad af met een unieke filmbeleving. In het Nu:Reallity programma kunnen bezoekers in een bioscoopsetting film kijken in Virtual Reality (VR). VR is een ervaring waarin de kijker virtueel driedimensionaal door een ontworpen ruimte beweegt die je aan alle kanten omringt en onderdompelt in een andere wereld. Met een gevarieerd programma dat je zintuigen prikkelt in een mix van 360 graden VR-films en interactieve installaties.

Enschede
t/m 14 mei
14:30

Het eerste programma van dit jaar, ‘Naturally Immersive’, toont met zes verschillende werken de wonderen van de natuur. Zo reist Sir David Attenborough in David Attenborough’s First Life 350 miljard jaar terug in de tijd om met gebruik van virtual reality uitgestorven fossielen tot leven te wekken en is de inmiddels uitgestorven, illustere ʻōʻō vogel te horen in de door The Guardian geproduceerde VR-experience Songbird.

Ook heeft de natuur op aarde de overhand gekregen in de VR-film Planet ∞, en maakt de bezoeker van dichtbij de Mexicaanse Dag van de Doden mee in de Nederlands-Belgische productie Floating with Spirits, die afgelopen september werd geselecteerd voor de Immersive Competition van het filmfestival in Venetië.

25 bezoekers, allen met eigen VR-bril
Het Nu:Reality programma is te zien in slechts zeven steden in Nederland, waaronder bij Concordia in Enschede. Het is het eerste Nederlandse platform voor Virtual Reality met een focus op cinematografische VR. 

Kijken naar een film in VR is niet nieuw, maar wat het concept van Nu:Reality wel vernieuwend maakt is dat je de films gezamenlijk kijkt in een bioscoopzaal met maximaal 25 bezoekers per keer. Elke bezoeker ziet de film door een eigen VR bril en bepaalt zelf waar ze naar kijken binnen de VR setting. De bezoeker ziet dus als het ware zijn of haar eigen film. Het geluid van de film wordt centraal afgespeeld over de surround geluidsinstallatie in de zaal, wat het toch tot een gezamenlijke ervaring maakt.

Meer VR bij Concordia
Naast de VR-cinema in de zalen is er ook interactieve VR te ervaren bij Concordia. Dit is wel een solo ervaring waarbij de bezoeker zelf door een het VR landschap beweegt en eigen keuzes maakt middels controllers.

Volgende projecten
Het Naturally Immersive programma is te zien tot en met 14 mei. Daarna volgt in mei het programma ‘Final Frontier’ dat de grenzen van het universum opzoekt en worden vanaf juli in ‘Trailblazing Taiwan’ de beste projecten uit een van de meest creatieve en innovatieve landen op het gebied van VR vertoond.

wanneer?

Op vier momenten per week.

waar?

prijs

€ 10