Verkeer
Stuur appje
Zoek
cursus Leren Kunstkijken Oldenzaal
cursus Leren Kunstkijken Oldenzaal
Kunst en cultuur
cursus Leren Kunstkijken Oldenzaal
In de bibliotheek

Heeft u ook wel eens moeite met het begrijpen van hedendaagse kunst? Dat u in een museum snel langs een kunstwerk loopt omdat u eigenlijk geen idee heeft waar het over gaat. Dat is jammer, want met iets meer informatie wordt deze kunst vaak heel interessant. Deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis leert je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst kijken.

Oldenzaal
Vanaf 25 jan
14:00

In vier lessen leer je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen. Op een speelse manier wordt uitleg gegeven over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst.

Tijdens vier lessen maakt u kennis met enkele stromingen vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw die het verloop van de kunstgeschiedenis voorgoed veranderd hebben.

Beginnend bij het abstract expressionisme, één van de belangrijkste en meest grensverleggende kunststromingen binnen de twintigste eeuw, vervolgen we onze weg door de kunstgeschiedenis via Cobra, arte povera, land art en de conceptuele kunst naar het heden.

Deze cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgende museumbezoek zult u meer zien dan ooit tevoren.

Na afloop van de cursus is er de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, zodat we alles in de praktijk kunnen brengen.

De cursusprijs bedraagt 80 euro. Inclusief koffie/thee, lesmateriaal, documentatie en gratis rondleiding. 

DATA : donderdag 25 januari, 1, 8, 15 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur. AANMELDEN: stuur een mail naar [email protected]

wanneer?

Vanaf donderdag 25 januari, 1, 8, 15 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur.

prijs

€ 80