Enschede

Verkoop Rodenbach in Enschede: twee partijen claimen koopovereenkomst te hebben

De verkoop van Hotel Rodenbach in Enschede wordt binnenkort voor de rechter uitgevochten. Melek Yarbug claimt een overeenkomst met de verkoper te hebben. Maar hij is niet de enige.

396745 858718 2
Projectontwikkelaar Axel Veldboom is naar eigen zeggen de beoogde nieuwe eigenaar van hotel Rodenbach. De deal werd afgelopen zomer gemaakt met de verkoper, Cordonnier BV, c.q. Anna Schoenmaker. Veldboom bood 1,3 miljoen euro. Een half jaar later is de akte evenwel nog steeds niet gepasseerd.

Koopovereenkomst
Oorzaak van de vertraging is de procedure die de Oldenzaalse ondernemer Melek Yarbug, mede-eigenaar van het financieel adviesbureau Aram in Enschede, is begonnen. Yarbug stelt dat er al met hem een koopovereenkomst was gesloten toen de verkoper van het hotel met een andere partij in zee ging. Zijn bod bedroeg 860.000 euro.

Yarbug wil via de rechter afdwingen dat de verkoper de overeenkomst met hem nakomt. Hij heeft Marc Schuring uit Almelo, gespecialiseerd in vastgoed en bouwrecht, in de arm genomen om hem bij te staan.

Deal
Projectontwikkelaar Veldboom liet al eerder weten dat de Rabobank niet wilde meewerken aan de mogelijke verkoop aan Yarbug. âWij hebben, voordat de deal met hem beklonken was, aan de Rabobank en ook aan de tweede hypotheekhouder onze interesse getoond en aangegeven 1,3 miljoen te willen betalen. Hierna hebben beide hypotheekhouders aan verkoper Cordonnier en koper Yarbug kenbaar gemaakt dat zij niet meewerken aan de verkoop aan Yarbug.â

Toestemming
Maar volgens Schuring is de Rabobank wel degelijk akkoord gegaan met de verkoop aan zijn cliënt. âEn anders had de verkoper zich moeten inspannen om toestemming te verkrijgen. Die heeft de afspraken echter gedwarsboomd door een tweede overeenkomst te sluiten.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.