Enschede

Strukton legt extra opstelplaatsen aan voor vliegtuigonderhoud op Twente Airport

Het bedrijf Strukton Civiel Noord & Oost legt in opdracht van Twente Airport vijf extra vliegtuigopstelplaatsen op deze luchthaven aan. Dat zijn parkeerplaatsen, die worden gebruikt voor het verrichten van onderhoud aan vliegtuigen.

457766 vliegtuig
Han Haveman | Tubantia

Uit onderzoek van Twente Airport en vliegtuigbouwer Airbus bleek vorig jaar al dat er behoefte is aan meer opstelplaatsen. De aanleg hiervan is door de coronacrisis in een stroomversnelling terecht gekomen. Wereldwijd wordt immers veel minder gevlogen en als vliegtuigen stilstaan moeten ze blijvend worden onderhouden. Als dat niet gebeurt zijn toestellen niet langer luchtwaardig en verliezen ze hun waarde. De verwachting is dat het nog wel een tijdje gaat duren voordat de luchtvaart weer aantrekt. Hierdoor blijft een deel van de vliegtuigen voor langere tijd aan de grond staan.

Eerste vliegtuig
Het onderhoud op Twente Airport wordt uitgevoerd door gespecialiseerde bedrijven uit ons land. Het eerste vliegtuig komt hiervoor eind april al naar de luchthaven. Het is onbekend welke nationale en internationale luchtvaart- en leasemaatschappijen van deze servicemogelijkheid op Twente Airport gebruik gaan maken en om hoeveel vliegtuigen het concreet gaat. âEen verdere planning is nog onbekend en afhankelijk van de marktâ, stelt Airport Twente.

Werkzaamheden
De werknemers van Strukton Civiel Noord & Oost leggen op Twente Airport drie grote en twee kleine opstelplaatsen aan. Het bedrijf ontwerpt de platforms, zorgt voor de verharding en afwatering, verricht grondwerk, realiseert een wadi en overstort voor het riool en maakt de fundering en verharding van de betonplaten.

Ervaring
Het bedrijf spreekt in een persberichtje over âeen mooie opdrachtâ. Strukton Civiel denkt dat het de opdracht heeft binnengehaald, omdat het bedrijf alle benodigde expertise zelf in huis heeft en ook ervaring heeft met het werken op luchthavens, zo ook op Twente Airport.

Snel beginnen
Er kan snel met de uitvoering van deze klus worden begonnen, omdat Twente Airport inmiddels al een aantal zaken heeft geregeld zoals een milieuonderzoek, rooien van bomen en een zoektocht naar explosieven in de bodem.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. Foto: Lars Smook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.