Enschede

Saxion sluit studieruimte in Enschede na twee incidenten

Hogeschool Saxion heeft de studieruimte op de begane grond van het gebouw Alphons Ariens tijdelijk gesloten nadat tot twee keer toe bouwmateriaal naar beneden kwam.

353159 814702
Op de eerste verdieping van het vroegere ziekenhuis Stadsmaten vinden momenteel sloopwerkzaamheden plaats. âDe veiligheid van studenten en medewerkers kunnen we nu niet garanderenâ, aldus woordvoerder Rob Admiraal van Saxion.

GewondVorige week vielen eerst een stuk pijp en later een deel van een gipsplaat naar beneden. De gipsplaat raakte een student die op dat moment van de werkplekken op de begane grond gebruik maakte. âHet is gelukkig allemaal goed afgelopen. Er is niemand gewond geraakt, maar we hebben besloten geen enkel risico te nemen en de studieruimte in ieder geval deze week niet meer te gebruikenâ, zegt Admiraal.

Stevige gesprekkenSaxion huurt de ruimte van de Belgische projectontwikkelaar LIFE, die in het voormalige ziekenhuisgebouw onder andere ook studentenappartementen gaat vestigen. Admiraal geeft aan dat er met de eigenaar van het gebouw en de bouwers âstevige gesprekkenâ zijn gevoerd over de incidenten. Het deel van de begane grond dat voorlopig als onveilig is bestempeld, is met linten afgezet. âDe verwachting is dat de werkzaamheden eind deze week worden afgerond.â

50 miljoenLIFE kondigde eerder aan zoân 50 miljoen euro te investeren in De Stadsmaten. Saxion huurt een deel van het enorme ziekenhuisgebouw waar studenten op termijn kunnen werken, wonen en naar hartenlust kunnen experimenteren.

BouwproblemenDe hogeschool moest eerder al ingrijpen na bouwproblemen in een ander gebouw. In oktober 2017 moest het pand Hofstede Crull per direct worden gesloten vanwege mogelijk gevaarlijke betonvloeren. Aan het herstel van deze vloeren wordt momenteel volop gewerkt. Saxion wil dit onderwijsgebouw op 3 september weer in gebruik nemen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Emiel Muijderman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.