Historische stadswandeling door oorlogsverleden Enschede: Doe mee!
Enschede

Rotonde Ripperdastraat in Enschede ligt er vanaf volgende week maanden uit

De rotonde aan de Ripperdastraat en Haaksbergerstraat in Enschede gaat vanaf aankomende maandag 30 september op de schop. Er wordt begonnen met werkzaamheden om van de rotonde een kruising te maken. Als gevolg is de rotonde tot half 2020 niet bereikbaar voor verkeer.

434644 rotonde
De rotonde aan de Haaksbergerstraat - Ripperdastraat wordt gedurende de werkzaamheden afgesloten. De nieuw te realiseren kruising moet vanaf medio 2020 zorgen voor een betere doorstroming van al het verkeer in de richting van de parkeergarages bij het MST en het Van Heekplein.

Omleiding
Bezoekers van de parkeergarage kunnen vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat oprijden en via een speciaal aangelegde weg over het Dish-terrein inrit West van de H.J. van Heekgarage bereiken. Om Ten Hag, de ITC-toren of het MST te bereiken, kan verkeer gebruik maken van de Koningstraat. Voor gemotoriseerd verkeer en fietsers geldt een omleiding die ter plaatse wordt aangegeven.

De aanleg van de nieuwe kruising is niet het enige project waarmee maandag wordt begonnen in Enschede. Ook in de Emmastraat starten maandag werkzaamheden voor de aanleg van de Warmtebaan Enschede. Deze werkzaamheden duren tot half november.

De werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat zijn onderdeel van het omvangrijke project Kop van de Boulevard, waarbij de totale omgeving wordt aangepakt. Voor de klus is in totaal 15 miljoen euro uitgetrokken.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview