Enschede

Restaurant Kleinsman in Enschede in principe verkocht

Restaurant Kleinsman in Enschede is in principe verkocht. De beoogde nieuwe eigenaar is Marco Wulff. Die wil van de bekende horeca-uitspanning een BBQ-restaurant maken.

439555 Kleinsman
Redactie | Tubantia
âNa een kleine verbouwing om de keuken aan te passen gaan we vanaf eind februari 2020 of eerder onder de naam @Marcookâs verder als BBQ restaurantâ, meldt Wulff op zijn sociale media.

Horecamakelaar Jan Ligtenberg en huidig eigenaar Frank Kleinsman bevestigen de koop. De akte moet nog wel worden gepasseerd. Waarschijnlijk gebeurt dat half december.

Grillmaster
Marco Wulff werkt als grillmaster. Hij geeft masterclasses en demonstraties, organiseert barbecue-wedstrijden en verzorgt barbecuecatering. De catering en de workshops blijven onderdeel van de toekomstige bedrijfsvoering bij @Marcookâs, is het plan.

Generaties
Het echtpaar Frank en Ria Kleinsman maakte dit voorjaar bekend dat het na twintig jaar stopt met het gelijknamige café-restaurant aan de rand van het vliegveld. Het besluit was ingegeven door de nasleep van ziekte. De uitspanning is bij generaties bekend. Nu als Kleinsman, daarvóór als Paviljoen Twente. De horecazaak lag ooit aan een doodlopende weg, maar werd later een knooppunt op fiets- en wandelroutes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.