Enschede

Online supermarkt Picnic begonnen met verovering van Enschede

Online supermarkt Picnic is woensdagochtend begonnen met de bezorging van boodschappen in Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen ging als eerste klant met een kratje levensmiddelen op de foto. Wie zich momenteel aanmeldt voor de service komt op een wachtlijst te staan met meer dan 5700 belangstellenden voor zich.

436288 picnic
In een persbericht van Picinic verklaart de burgemeester: âPicnic is een jonge, innovatieve onderneming die heel goed past bij de inwoners van Enschede. Het is heel mooi om te zien dat zulke initiatieven in meerdere opzichten hun weg hiernaartoe weten te vinden.â

Dertig bezorgersDe elektrische wagentjes van de websuper rijden vanuit de zogeheten hub â het distributiepunt â aan de Twekkeler Es Enschede binnen. Deze week bezorgen tien karretjes de boodschappen aan huis. In Enschede zijn in totaal dertig bezorgers actief. Eind dit jaar moet die aantallen zijn gestegen naar 15 karretjes en 45 bezorgers.

Boven verwachtingVolgens medeoprichter Michiel Muller hebben zich inmiddels 6250 huishoudens via de app van Picnic aangemeld. âDat is ver boven onze verwachtingâ, aldus Muller. De uitbreiding naar Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. In 2018 steeg het aantal klanten naar ruim 275.000, verdeeld over 70 Nederlandse plaatsen. Binnenkort komt Picnic ook naar Hengelo.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Picnic

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.