Enschede

Nieuwe stek voor ICT-bedrijf Sigmax in Enschede

Sigmax ICT Specialisten gaat dit najaar verhuizen naar een ander gebouw op het Kennispark. Het neemt zijn intrek aan de Hengelosestraat 501-517, het voormalige onderkomen van Mazars accountants en belastingadviseurs.

416192 sigmax 1
Het voormalige moederbedrijf Sigmax software house blijft gevestigd in het bekende glazen kantoorpand aan het Capitool, nabij de Grolsch Veste.

De ICT-divisie van het bedrijf (specialist in zakelijke mobiele software) is begin dit jaar verzelfstandigd en heeft een nieuwe investeringsmaatschappij, Quadrum Capital. Er is een nieuwe directie aangesteld die afkomstig is uit eigen gelederen: Robbie Mulders en Ronald Vehof.

Herkenbaarheid
De naam Sigmax ICT Specialisten gaat verdwijnen, met het oog op meer herkenbaarheid naar buiten toe en de ambitie om verder uit te groeien tot een zelfstandig, sterk merk.

Algemeen directeur Robbie Mulders geeft aan blij te zijn met het nieuwe pand, dat in zijn totaliteit is gehuurd. âWe hebben het op de groei gehuurd. Toen de plannen ontstonden om te verhuizen, hadden we nog 75 medewerkers. Het afgelopen half jaar zijn daar twintig bij gekomen. Het is de bedoeling dat we onze mensen voor de komende tien jaar een steady honk kunnen bieden.â

Verbouwing
Ook met de locatie is hij ingenomen. âHet is een prominente plek, pal tegenover de universiteit en verbonden met het Kennispark, dat een vruchtbare bodem is voor technologiebedrijven.â

Het karakteristieke, vijf verdiepingen tellende gebouw wordt eerst flink onderhanden genomen. De begroting is bijna klaar en dan kunnen de werkzaamheden beginnen. Dat is naar verwachting binnen twee weken.

Mazars, de vorige huurder, heeft anderhalf jaar geleden branchegenoot Ten Kate Huizinga overgenomen en is inmiddels verhuisd naar de Zuiderval.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Sigmax ICT

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.