Enschede

Mariakerk in Enschede verkocht en wordt bedrijfsgebouw

De Mariakerk aan de Deurningerstraat in Enschede is verkocht. De koper is een bundeling van drie bedrijven op het gebied van accountancy, personeelsdiensten en fiscale dienstverlening. Die wil in het kerkgebouw units inrichten voor bedrijfjes.

440806 kerkkkk
Om welke drie bedrijven het gaat wil André Amelink van het parochiebestuur H. Jacobus de Meerdere nog niet vrijgeven, op hun verzoek. Het kerkgebouw moet op 1 februari zijn opgeleverd.

Open dag

De Mariakerk is zaterdag van 10 tot 12 uur voor het allerlaatst te bezoeken door parochianen en andere belangstellenden. De achter de kerk gelegen jongerensoos Kajuit is tijdens deze open dag eveneens voor de laatste keer geopend.

Vier jaar heeft de Mariakerk te koop gestaan, nadat het parochiebestuur had besloten om vier van de zeven room-katholieke kerken in Enschede te sluiten. Die vier kerken zijn nu allemaal verkocht.

Kerkorgel
Amelink is ingenomen met de nieuwe eigenaar van de Mariakerk, omdat die het kerkgebouw in grote lijnen wil handhaven. Het kerkorgel is inmiddels al verwijderd. Dat is geschonken aan een kerk in Polen waar brand heeft gewoed. Het orgel in de Poolse kerk is daardoor defect. âWe zijn heel blij dat ons orgel straks weer wordt hergebruikt als kerkorgel.â

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Marieke Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.