Enschede

Legowinkel Superspeelgoed in Enschede sluit deuren

Legospeciaalzaak Superspeelgoed aan de Pijpenstraat in Enschede houdt er mee op. Voornaamste reden is de enorme concurrentie op internet met grote spelers, zegt eigenaar Wouter Markvoort. âHet wordt steeds moeilijker om als kleine partij online tegen de grote jongens op te boksen.â

362814 705145
Wouter en zijn echtgenote Caroline begonnen vijf jaar geleden hun winkel tegenover de bibliotheek. Ze waren toen al een jaar of tien actief op internet. âEen fysieke winkel erbij, dat is toch een vak apart.â De winkel is in de hele regio bekend en liep op zich redelijk, volgens hem.

Het huurcontract loopt binnenkort af. âDat was het moment om ons te bezinnen op de toekomst. Nog eens een periode van vijf jaar zagen we niet meer zitten. Het is mooi geweest.â

Uitverkoop
De uitverkoop begint zaterdag en duurt tot en met 1 september. Op zondag 2 september is het afgelopen met de speelgoedzaak.

Markvoort heeft al een andere baan. Hij keert terug in de ICT, de branche waaruit hij afkomstig is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.