Enschede

Kookstudio Kook & Co in Enschede heeft de deuren gesloten

Kook & Co is niet meer. Eigenaar René Kolkman heeft onlangs de deuren van zijn kookstudio aan de Noorderhagen noodgedwongen gesloten. Tegenvallende bezoekersaantallen liggen aan zijn besluit ten grondslag.

413318 Kook en Co
Kolkman begon samen met zijn compagnon Dolf Hendriks in 2010 met Kook & Co in een riant pand aan de Noorderhagen. Nu bijna tien jaar later zit het grote avontuur er op. Tot teleurstelling van Kolkman zelf. âHet is jammer dat het me niet gelukt is de zaak open te houden, maar het kon echt niet langer doorgaanâ, zegt Kolkman aangeslagen.

Wielercafé
Hij zag de laatste maanden de bezoekersaantallen en dus ook de omzet teruglopen. Dat nam dusdanig grote vormen aan dat hij na uitvoerig overleg met het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) de knoop heeft doorgehakt om te stoppen. âIk geloof zeker dat er een markt is voor kookworkshops, maar niet in het volume zoals ik dat had. Niet voor niets zijn we in 2016 met wielercafé De Koers begonnen. Dat was vooral om vulling voor ons pand te vinden.â

De laatste periode deed Kolkman de zaak alleen, want Hendriks was al eerder van het toneel verdwenen. Kolkman wijst niet naar anderen. âIk hoor ondernemers waarbij het misgaat wel eens over de omgeving, maar daar verschuil ik me niet achter. Het is me gewoon niet gelukt de loop er in te krijgen. Ik ga gewoon weer 40 uur voor een baas aan het werk en ga dan kijken hoe we de afwikkeling van Kook & Co gestalte kunnen geven.â

Hij sluit daarbij een faillissement ook niet uit. âIk hoop dat we dat kunnen voorkomen, maar mocht het wel zover komen, dan handelen we de zaken af zoals dat hoort. Alle reserveringen van Kook & Co zijn overgenomen door De Verrassende Tafel, dat vanuit de Twentsche Foodhal in de Performance Factory workshops gaat geven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview