Enschede

Jaws haalt technische toppers uit Zuid-Europa naar Twente

Technisch intermediair Jaws uit Terborg opent een vestiging in Enschede. Jaws wil goed geschoold personeel uit Zuid-Europa werven voor moeilijk te vervullen technische vacatures in Twente.

359895 jaws
Jaws vestigt zich in Enschede aan de Hengelosestraat in het voormalige pand van octrooibureau Arnold & Siedsma. Het wordt het derde kantoor van Jaws, naast Terborg in de Achterhoek en Nieuwkuijk in Noord-Brabant.

Geschoold personeel
De reden om naar Twente te komen is dat hier veel bedrijven zijn met een behoefte aan technisch personeel, vertelt de toekomstige vestigingsmanager van Jaws in Enschede, Simon Klein Goldewijk. ,,We hebben veel contact met Twentse technische bedrijven en hebben gemerkt dat hier een grote vraag is naar goed geschoold personeel."

Het probleem is dat vooral specialistische technische vacatures moeilijk met Nederlandse vakmensen te vervullen zijn. Dat speelt al jaren. Hoogwaardige, snel groeiende bedrijven als Demcon in Enschede bijvoorbeeld, hebben de grootste moeite om geschikt personeel te vinden. Goldewijk: ,,Nederlandse technici staan liever niet een aantal jaren achter machines, terwijl je daarvoor toch al gauw een hbo-opleiding nodig hebt. In Zuid-Europese landen is die bereidheid er wel."

Jongeren
Dat heeft volgens hem vooral te maken met de grote werkloosheid in die landen. Met name jongeren hebben vaak geen toekomstperspectief. In Zuid-Europa zijn goede universiteiten en technische hogescholen. ,,Wij gaan daar dus werven en zorgen ook voor huisvesting in Nederland. En we bieden opleidingen op maat. We zijn meer dan een uitzendbureau."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Google Streetview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.