Enschede

Asbest in wooncomplex Enschede: nog meer evacuaties

Terwijl een aantal geëvacueerde bejaarden weer terug is, zijn dertien andere woningen van Het Veldhof eveneens ontruimd vanwege asbest.

376875 612221 2
Ontruiming
Eigenaar Woonzorg Nederland benadrukt dat er geen sprake is van 'een verhoogd gezondheidsrisico', maar desondanks zijn er nog eens dertien appartementen in Het Veldhof ontruimd. Net als de eerder geëvacueerde bejaarden zijn de bewoners van deze woningen tijdelijk ondergebracht bij familie of in zorghotels.

Vleugel
Aanvankelijk werd er twee weken geleden alleen in de vleugel aan de Vastertlanden asbest aangetroffen. De achttien huurders werden in allerijl geëvacueerd. De bewoners van de eerste verdieping konden vorige week terug. De meeste overige woningen worden na het schoonmaken van de galerij en de lifthal een dezer dagen weer vrijgegeven.

Asbestvezels
Ondertussen is ook in andere delen van het wooncomplex asbestverontreiniging geconstateerd. âDaar zijn op de vloer concentraties van asbestvezels aangetroffen. In de luchtmonsters waren geen asbestvezels aanwezig. Er is daarom geen verhoogd gezondheidsrisicoâ, aldus woordvoerder Tanja van Dijk van Woonzorg Nederland.

Noodlift
Desondanks is de aanpak van de asbestverontreiniging direct uitgebreid. âDe lift en recreatiezaal zijn afgesloten en de trappenhuizen en galerijvloeren zijn afgedekt met plasticfolie om verspreiding van de asbestvezels te voorkomen. Daarom zijn dertien woningen geëvacueerd.â

Video
Nadat achttien bewoners van Het Veldhof eerder deze maand met spoed werden geëvacueerd, zijn onderstaande beelden gemaakt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.