Hengelo

Zorgen bij PVV over mogelijke opvang Afghaanse vluchtelingen in voormalig stadskantoor

Als het aan PVV Hengelo ligt dan komen er geen Afghaanse vluchtelingen in het voormalige stadskantoor aan de Hazenweg. De partij maakt zich zorgen door publicaties in de media, waaruit blijkt dat eigenaar en investeerder Kees Koolen alle opties openhoudt voor een nieuwe bestemming van het kantoorpand, ook als het om tijdelijke woonruimte voor vluchtelingen zou gaan.

244256 stadskantoor hengelo
Het voormalige stadskantoor van de gemeente Hengelo staat nu leeg. Welke bestemming het krijgt, is nog onduidelijk © 1Twente

'Geen concrete plannen'

Een woordvoerder van de investeerder laat in dagblad Tubantia weten dat er ‘nog niks concreets op tafel ligt als het om het COA gaat.’ De vrees voor de komst van Afghaanse vluchtelingen lijkt dus voorbarig, maar de PVV wil desondanks een vinger aan de pols houden. De partij heeft daarom direct vragen gesteld aan het college van B en W.

Impact

Fractievoorzitter Jeanet Nijhof wil onder meer weten of er al contact is gezocht met de gemeente om het voormalige stadskantoor voor opvang geschikt te maken en zo ja, hoe het college met die aanvraag omgaat. De PVV verwacht dat de eventuele opvang van Afghaanse vluchtelingen grote impact op de aangrenzende woonwijk, het C.T. Stork College (vmbo-school) en het bedrijventerrein zal hebben.

Woonfunctie

De partij vindt dat de leefomgeving en de veiligheid van de inwoners van Hengelo de allerhoogste prioriteit moeten hebben. "Vooraf moet duidelijkheid zijn of er extra handhaving en politie ingezet kan gaan worden om de veiligheid te garanderen", zegt Nijhof in raadsvragen aan het college.

Het voormalige stadskantoor aan de Hazenweg heeft geen woonfunctie, maar als er daadwerkelijk een verzoek binnenkomt bij de gemeente Hengelo, dan zal de bestemming aangepast moeten worden en een vergunning verleend moeten worden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.