Hengelo
Cultuur

Nieuwe stadsdichter Hengelo: Wouter Munsterman raakt gevoelige snaar bij jury

Wouter Munsterman wordt de nieuwe stadsdichter van Hengelo. Hij volgt vanaf 1 december Hettie Franken op, die afgelopen zomer afscheid nam als dichteres van de stad. Munsterman zal tot 1 december 2023 de functie bekleden.

Wouter munsterman stadsdicher lowres
Wouter Munsterman wordt per 1 december de nieuwe stadsdichter van Hengelo. © Hengelo Leest

Pianist

Wouter Munsterman (42) is pianist en pianodocent. Hij is werkzaam bij Oyfo en het ArtEZ-conservatorium. Als dichter deed hij mee met diverse Hengelose projecten, zoals onlangs Kleurrijk Hengelo, waarbij posters met foto’s en een bijpassend gedicht werden geëxposeerd op de ramen van de bibliotheek. In 2014 stelde hij zich ook al kandidaat als stadsdichter.

Opdrachtgedicht

Voor de verkiezing moesten de kandidaten een opdrachtgedicht schrijven met als thema 'Hengelo'. Munsterman schreef ‘het gelukkigste stoepje van Hengelo’. Daarmee doelt hij op een bekende ijssalon op het hoekje van de Bornsestraat, waar ondanks alle haast elders in de stad ‘mens en moment lijken stilgevallen / van de wereld, zorgen, tijd / een generaal pardon / van 2 bolletjes lang.’

Jury

De jury, bestaande uit Gijs Eijsink (voorzitter), Ankie Wiegerink en Berto Mulder, was blij met Wouters inzending en is van oordeel dat Hengelo met hem een uitstekende stadsdichter met een eigen geluid krijgt.

icon_main_info_white_glyph

Hengelo Leest

De benoeming van een nieuwe stadsdichter wordt formeel bekrachtigd door het college van burgemeester en wethouders van Hengelo. De organisatie van de verkiezing en ondersteuning van de stadsdichter is de verantwoordelijkheid van de stichting Hengelo Leest.

Officiële installatie

Ter gelegenheid van de officiële installatie van Wouter Munsterman zal wethouder Bas van Wakeren hem op 5 november in aanwezigheid van scheidend stadsdichter Hettie Franken de stadsdichtersspeld opspelden. Deze bijeenkomst in de bibliotheek aan de Beursstraat begint om 20.00 u en is vrij toegankelijk. Bezoekers dienen zich aan te melden. Dat kan vanaf woensdag 20 oktober via deze link.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.