Verkeer
Stuur appje
Zoek

CDA Enschede kiest voor ervaring: Ton ten Vergert (62) beoogd lijsttrekker

Ton ten Vergert Ernst Bergboer
Ton ten Vergert, beoogd lijsttrekker CDA Enschede
Beeld: Ernst Bergboer

Als opvolger van fractieleider Ayfer Koç heeft het CDA Enschede Ton ten Vergert naar voren geschoven als beoogd lijsttrekker in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen.

Met de Lonnekernaar is gekozen voor ervaring. Hij zit al sinds de verkiezingen in 2014 in de gemeenteraad. "Daarnaast heeft hij een groot netwerk in de stad. De vertrouwenscommissie beschrijft de goede balans van Ton's vasthoudendheid en zijn vermogen om bruggen te slaan", aldus het afdelingsbestuur in Enschede.

Meer samenwerken met verenigingen

De keuze voor Ten Vergert (62) mag ook enigszins opvallend worden genoemd. Ook fractiegenoot Mart van Lagen (26) was in de race voor het lijsttrekkerschap. De keuze voor een nieuwe lijstaanvoerder is nodig, omdat Ayfer Koç heeft aangegeven dat zij na deze coalitieperiode niet verder gaat.

Donderdag 4 november wordt volgt er een definitief besluit tijdens de ledenvergadering. Dan wordt ook het CDA-verkiezingsprogramma vastgesteld. "Ik zie het CDA Enschede als de 'noaberschapspartij', het moet minder 'ik' en meer 'wij' worden in Enschede", zegt Ten Vergert. Hij vindt dat de politiek meer moet samenwerken met dorpsraden en sportverenigingen. "Maar ook door meer aandacht te hebben voor de zaken die mensen écht raken, zoals de betaalbaarheid van je woning, energierekening en de gezondheidszorg. Wat vroeger vanzelfsprekend was, is dat nu niet meer."

Ayfer Koç Ernst Bergboer
Lees ook
Ayfer Koç (CDA) gaat na verkiezingen niet verder als raadslid in Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.