Hengelo

Bezoekers Alzheimercafé Hengelo 'blij om weer terug te zijn'

Door het coronavirus lagen de activiteiten van het Alzheimercafé Hengelo 1,5 jaar stil. Eind september vond er eindelijk weer een editie plaats en coördinator Ankie Klein Gebbink was er blij mee: "Het was een heel fijne bijeenkomst. We hadden nog niet het aantal bezoekers van vóór corona (veertig tot zestig, red.), maar de ongeveer twintig mensen die er waren, waren blij om terug te zijn."

Ouderen dementie alzheimer stockfoto
"De ongeveer twintig mensen die er waren, waren blij om terug te zijn." © Franklin Veldhuis / 1Twente

Maandelijkse nieuwsbrief

Het Alzheimercafé kon al die tijd niet doorgaan vanwege corona. Ondanks dat heeft welzijnsinstelling Wijkracht er toch voor gezorgd dat de mantelzorgers en mensen met dementie de benodigde ondersteuning kregen. "Wij brachten de bezoekers op de hoogte van de actuele zaken rondom het Alzheimercafé via een maandelijkse nieuwsbrief en gaven waar mogelijk ondersteuning. Dit werd erg gewaardeerd", aldus Klein Gebbink.

Kulturhus Hasselo

Het Alzheimercafé zit sinds dit jaar op een andere locatie. Klein Gebbink: "Vanwege de verbouwing van onze vorige locatie De Klokstee moesten we op zoek naar een alternatief. Dat is uiteindelijk het Kulturhus Hasselo geworden. Hier blijven we sowieso tot het einde van het jaar en mogelijk langer." De nieuwe locatie is een stuk kleiner dan de vorige. Aanmelden voor een bijeenkomst is daarom gewenst.

icon_main_info_white_glyph

Kracht van herinneringen en kijken als een demente

Op woensdag 27 oktober vindt de bijeenkomst 'Kracht van herinneringen' plaats in het Kulturhus Hasselo. Hier kunnen mantelzorgers samen met mensen met dementie herinneringen ophalen. Opgeven kan via www.wijkrachtacademie.nl of 088-9455722. Aanmelden is verplicht.

Om mantelzorgers te laten ervaren hoe het is om dementie te hebben, heeft Wijkracht samen met Into D'mentia een 360 graden simulatiefilm gemaakt, die met een virtual reality-bril bekeken kan worden. Hiermee lijkt de kijker zelf dement. Aanmelden hiervoor kan via k.latour@wijkracht.nl of 06-20538721.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.