Enschede

Deense maatschappij parkeert vijf Embraer 175-vliegtuigen op Twente Airport

De Deense luchtvaartmaatschappij Nordic Aviation Capital gaat vijf vliegtuigen stallen op Twente Airport. Het betreft toestellen van het type Embraer 175. Als de weersomstandigheden goed zijn, arriveren de eerste drie vliegtuigen morgen en zaterdag. De laatste twee landen naar verwachting volgende week.

Embraer ERJ 175 LR Alitalia Cityliner CYL EI RDA MSN 330 Named Parco Nazionale Del Gran Paradiso 9742092996
Een Embraer 175-toestel © Wikimedia Commons

De Embraer-toestellen waren tot voorheen in gebruik bij de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. De leasetermijn is verlopen en de toestellen blijven tot een volgend leasecontract geparkeerd op Twente Airport. De luchthaven spreekt van een 'langdurig parkeercontract'.

“Het is heel mooi dat dit contract is gesloten. Het sluit perfect aan op de toekomstplannen van Twente Airport", zegt directeur Jan Schuring in een persbericht. "Vliegtuigparkeren in combinatie met eenvoudig onderhoudswerk is één van de pijlers voor een gezonde exploitatie."

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.