Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | A Mili uit Enschede komt met eerste single 'Alleen'

401948 877603

Het gaat voorspoedig met de carrière van zangeres Milaisa Breeveld uit Enschede. Onder haar artiestennaam A Mili heeft ze nu haar eerste single uitgebracht, 'Alleen'. Om de single te promoten trekt ze langs radiostudio's. Donderdag was ze te gast in de studio van 1Twente.

Haar artiestennaam A Mili is afgeleid van haar naam Milaisa, zo vertelde ze in het radio-interview op 1Twente. "Mili betekent duizend en vroeger zei ik altijd: 'als ik kom, dan kom ik net als duizend man'. A Mili betekent een miljoen, dus ik wil hem gewoon groter maken."
Droom achterna
Milaisa komt van oorsprong uit Suriname, waar ze ook al actief was als zangeres en met het liedje Geblinddoekt al enig succes had. Drie jaar geleden kwam ze naar Nederland om als student op de Popacademie van het conservatorium haar droom achterna te gaan. Inmiddels deed ze achtergrondzang bij Jeangu Macrooy en is met solo optredens begonnen. Ze won vorig jaar het Open Podium Twente in Hengelo en werd daarbij gespot door professionals uit de muzieksector, waarna ze mee kon doen aan de Popronde en de Paul Smits Award won.


Geen albumNaast het repeteren voor haar komende optredens is Milaisa ook bezig met nieuwe singles. Ze wil de komende tijd een aantal nummers uitbrengen en kijken wat haar qua sound het meest bevalt. "Ik wil singles droppen en daarmee laten horen wat ik allemaal kan. Met een album vind ik dat alles een beetje op elkaar moet lijken en dan zit je in een box. Dus voor nu wil ik losse singles uitbrengen." De eerste single is 'Alleen'. "Voor mij betekent het dat ik liever alleen wil zijn, dan eenzaam zijn samen met iemand anders. Het leren accepteren van alleen zijn en niet meteen droevig hoeven te zijn."

De komende tijd is A Mili onder meer te zien op Booster Festival in Enschede op 6 april, op 5 mei op het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle en 28 juni staat ze in het voorprogramma van Caro Emerald in het openluchttheater van Hertme.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.