Hengelo

De Groot Installatiegroep, voorbeeld in Twente voor werven en opleiden technisch personeel

De Groot Installatiegroep (DGI) heeft woensdag een award gekregen van het Leerwerkloket Twente. Het familiebedrijf wordt als een belangrijke ambassadeur gezien als het gaat om een Leven Lang Ontwikkelen. In Twente maakt het onafhankelijke Leerwerkloket Twente zich hier sterk voor. DGI heeft met de DGI Academy een speciaal programma ingevoerd om medewerkers bij te scholen. Op deze manier wordt de stap richting bijscholing niet te hoog en blijven de medewerkers zich ontwikkelen. Wethouder Mariska ten Heuw reikte namens het Leerwerkloket Twente de award uit op het Hengelose filiaal van DGI.

Ontwikkelingen

Het bedrijf probeert werkzoekenden, jongeren en zij-instromers te enthousiasmeren voor de techniek door hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de verschillende facetten van het vak. Marcel de Groot, directeur van De Groot installatiegroepen, vertelt: “Wij geloven in het blijven ontwikkelen van mensen. Dit project was daarnaast een mooie mogelijkheid om ons bedrijf op de kaart te zetten.”

icon_main_info_white_glyph

Leerwerkloket Twente

De thuisbasis van Leerwerkloket Twente is de Lansinkveste in Hengelo. Verder zijn er filialen in het Stadskantoor in Enschede, in het ROC van Twente in de Gieterij in Hengelo en op het Werkplein in Almelo. Het Programma Leren en Werken bestaat sinds eind 2009 en heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt en arbeidsmarkt te versterken. Speerpunten zijn het bevorderen van werkend leren, loopbaanadvies en laaggeletterdheid. Hiertoe zijn in arbeidsmarktregio’s door het hele land 35 Leerwerkloketten ingericht. Het Twentse loket wordt gefinancierd door het Ministerie van SZW en verschillende zogeheten leerwerkpartners in Twente.

Baanbehoud

Wethouder Mariska ten Heuw reikte de award uit: "Wij moeten er als overheid mede voor zorgen dat onze inwoners een baan hebben en houden die past bij de wensen van de werkgevers. Een Leven Lang Ontwikkelen stelt inwoners in staat om hun baan te behouden. Dat is voor de gemeente Hengelo heel belangrijk.”

Groot familiebedrijf

De Groot Installatiegroep is een van de grotere familiebedrijven in Nederland met achttien filialen en ruim 900 medewerkers. De Groot vertelt: “Dit is een regionale ontwikkeling, maar wij willen in de toekomst dit project zeker proberen uit te rollen naar de andere filialen.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.