Hengelo

Hulpdienst Hengelo helpt ouderen bij installeren van coronatoegangsbewijzen

Vanaf zaterdag is het in openbare ruimtes zoals horeca, bioscopen en theaters verplicht om via de CoronaCheck app een QR-code te laten zien bij binnenkomst. De QR-code geeft aan of mensen gevaccineerd zijn, hersteld zijn van corona, of een negatieve test hebben. Het installeren en verkrijgen van dit toegangsbewijs kan best ingewikkeld zijn, bijvoorbeeld voor ouderen niet zo digitaal vaardig zijn. Hulpdienst Hengelo, onderdeel van Wijkracht, biedt daarom hulp aan.

Qrcodecoronacheck
De QR-code geeft aan of mensen gevaccineerd zijn, hersteld zijn van corona, of een negatieve test hebben. © Arjen Waanders

Brievenhulp

Mensen die er zelf niet uitkomen met het installeren of verkrijgen van een QR-code, kunnen naar een inloopspreekuur komen bij Bibliotheek Hengelo. De spreekuren vinden wekelijks plaats op maandag van 14.00 uur tot 16.00 uur en op dinsdag van 10 tot 12 uur op de tweede etage. Een afspraak maken is niet nodig.

Thuishulp

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om naar het inloopspreekuur te komen, kunnen contact opnemen met Hulpdienst Hengelo. Zij zorgen dat dan een vrijwilliger thuis komt helpen bij het installeren van de app. De Hulpdienst Hengelo is op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur bereikbaar via 088 945 57 30.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.