Twente
Sport

Twentse atleten in de prijzen tijdens NK Masters in Hengelo

Bij de NK Masters Atletiek in Hengelo zijn afgelopen weekend enkele Twentse 'atleten op leeftijd' in de prijzen gevallen. Zo was er liefst drie keer goud voor Hanny Ebbekink van AC TION uit Enschede op de onderdelen discuswerpen, gewichtwerpen en kogelslingeren.

Martin Regtop Ernst Bergboer
Martin Regtop: "Het was een geslaagd toernooi, maar het is jammer dat de gemeenten Hengelo en Enschede het niet beter gepromoot hebben." © Ernst Bergboer / 1Twente

Gemiste kans

Volgens de bij MPM in Hengelo trainende Enschedeër Martin Regtop was het 'een geslaagd toernooi met goed weer, maar was het jammer dat de gemeenten Hengelo en Enschede het niet beter gepromoot hebben'. Een gemiste kans volgens hem: "Wij laten zien dat je op oudere leeftijd ook kunt sporten met plezier." De 72-jarige atleet won zilver op het onderdeel kogelslingeren.

FBK-stadion

Aan de wedstrijden, die van vrijdag tot en met zondag werden gehouden in het FBK-stadion, deden 480 Nederlandse atleten mee, waaronder 16 uit Hengelo en Enschede. Allemaal mannen vrouwen tussen de 35 en 90 jaar. In categorieën van oplopende leeftijd streden ze om de titels.

Bakx, Boer en Smink

Bij de heren deden Wan Bax en Paul Boer van AC TION uit Enschede het prima. Bakx won de 100 meter horden en het verspringen en werd derde op de 100 meter sprint.

Boer won goud op het onderdeel hinkstapsprong, pakte zilver op de 400 meter, pakte eveneens zilver bij het hoogspringen en won brons op de 200 meter. Voor clubgenoot Carel van Leeuwen was er zilver op het onderdeel discus.

Van de leden van MPM Hengelo deed Anne Smink het prima bij het gewichtwerpen. Ze werd tweede. Martin Regtop werd, zoals gezegd, bij het kogelslingeren tweede.

Vermeldenswaardig is tenslotte ook de prestatie van Frank Kosters van MPM. Die won goud bij het hoogspringen na slechts een half jaartje training.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.