Hengelo

Woolderesweg eindelijk op de schop voor betere verkeersveiligheid

Het deel van de Woolderesweg nabij het Seahorseterrein gaat vanaf maandag 20 september op de schop. Dit stuk wordt hiermee een stuk veiliger voor de vele aanwonenden en scholieren, die dagelijks gebruik maken van deze weg. Vanaf volgende week wordt er onder meer gewerkt aan het vrijliggend maken van de fietspaden. De werkzaamheden duren vijf weken.

Woolderesweg werkzaamheden
Het deel van de Woolderesweg nabij het Seahorseterrein gaat vanaf maandag 20 september op de schop © Bron: Gemeente Hengelo

Straatverlichting en bomen

Verder worden de straatverlichting en de verkeerslichten aangepast, komen er nieuwe bomen en voor de bushalte komt meer ruimte. De werkzaamheden duren, als alles volgens de planning verloopt, tot vrijdag 22 oktober. Ze worden in fases uitgevoerd, om zo de overlast te beperken. De eerste fase, de noordzijde van de straat, is op 3 oktober klaar. Vervolgens wordt van 4 tot en met 17 oktober de zuidzijde aangepakt. En de laatste fase is op 22 oktober afgerond.

Fietser centraal

In december 2019 heeft de gemeenteraad het plan Seahorse vastgesteld. Dit plan voorziet in een nieuwe woonbuurt, waarbij een deel van de karakteristieke fabriekshal met zogeheten 'sheddaken' overeind blijft. Hierin komen vier woningen. Tijdens die raadsvergadering hebben aanwonenden hun zorgen geuit over de verkeersveiligheid. De raad heeft daarop een motie aangenomen die voor een verkeersveiligere weg moet zorgen. De fietser staat hierin centraal.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is telkens één rijbaan vrij. Deze rijbaan is er alleen voor om de wijk in te rijden. Het verkeer de wijk uit moet via de Pasteurstraat. Alleen in de laatste week is de straat geheel afgesloten voor al het verkeer. Verkeer de wijk in én uit moet dan via de Pasteurstraat. De bus gaat in deze hele periode niet door de wijk, maar via de Deldenerstraat richting de Weideweg. Er wordt een tijdelijke bushalte ingericht aan de Deldenerstraat nabij de Pasteurstraat.Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.