Hengelo
Sport

Roeivereniging Tubantia hoopt aan open dag wél nieuwe leden over te houden

Bij roeivereniging Tubantia kun je aanstaande zaterdag kennismaken met de roeisport en de vereniging. De clubsecretaris hoopt aan de open dag nieuwe leden over te houden. De Nederlandse successen tijdens de Olympische Spelen hebben dat effect niet bewerkstelligd.

Tubantia
Bij roeivereniging Tubantia kun je aanstaande zaterdag kennismaken met de roeisport en de vereniging. © Roeivereniging Tubantia

Sportief en gezellig

"Lichamelijk is roeien een intensieve sport, maar veel leden van onze club komen hier ook om te ontspannen. De sport biedt veel vrijheid, gezelligheid en sociale interactie. En na een zware training kun je heerlijk nagenieten met een drankje aan het kanaal", zegt woordvoerder Martijn van den Berg.

icon_main_quote_red_glyph

"Lichamelijk is roeien een intensieve sport, maar veel leden van onze club komen hier ook om te ontspannen."

Martijn van den Berg, roeivereniging Tubantia

'Kleine kans op blessures'

De roeisport geeft je de mogelijkheid om individueel te roeien in een skiff of om met teamgenoten samen te roeien in een meermansboot. Maar in alle gevallen werk je aan je fysiek. Van den Berg: "Tijdens het roeien gebruik je al je spieren en bouw je tegelijkertijd een flinke conditie en concentratie op. Een van de grootste voordelen van roeien is dat het lichaam geen zware klappen te verduren krijgt. Hierdoor is de kans op blessures een stuk kleiner dan bij andere sporten."

icon_main_info_white_glyph

Geen Olympisch effect

Marten de Jongh, secretaris van Tubantia, vertelt dat de Olympische spelen de vereniging geen nieuwe leden heeft opgeleverd: "Ondanks de goede prestatie van de Nederlandse roeiers in Tokyo en het feit dat het allemaal op tv is uitgezonden, heeft onze vereniging er geen nieuwe leden aan overgehouden. Wij hebben er op dit moment ongeveer 200, maar wij hopen aan de open wel wat nieuwe leden over te houden."

Open dag

Kom zaterdag van 10.30 tot 15.00 uur het trainingscomplex en de roeiboten bekijken en maak kennis met de sport. Tijdens de open dag kun je onder begeleiding in één van de roeiboten een stukje varen. De open dag wordt gehouden bij de vereniging aan de Kanaaldijk 10 in Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.