Geen Champions League voor FC Twente Vrouwen na afstraffing in Lissabon

FC Twente Vrouwen is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. De Enschedese voetbalsters wisten in de voorronde-return bij Benfica geen moment aanspraak te maken op een goed resultaat. In Lissabon ging de ploeg van Robert de Pauw met 4-0 onderuit.

In een aftastende openingsfase deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit. De thuisploeg wist voor gevaar te zorgen vanuit een hoekschop en aan de overkant lieten Fenna Kalma en Renate Jansen zich zien voor het vijandelijke doel.

Twente op slag van rust op achterstand

Benfica kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een goede kans voor de Portugezen, maar met een katachtige redding wist Daphne van Domselaar een treffer te voorkomen. Vlak voor rust was het wel raak voor de gastvrouwen. Cloé Lacasse trok vanaf de rechterkant naar binnen en liet Van Domselaar vervolgens met een krachtig schot kansloos, 1-0.

Stormachtig begin Benfica

Aan het begin van de tweede helft slonken de Twentse kansen voor het bereiken van het miljoenenbal aanzienlijk toen Benfica de score verder opvoerde. Nycole verdubbelde de marge namens de thuisploeg en twee minuten later zorgde Lacasse - met haar tweede van de avond - voor de 3-0. Diezelfde Lacasse completeerde twintig minuten voor tijd haar hattrick (4-0) en dat bleek de definitieve nekslag voor de ploeg van Robert de Pauw.

Geen Champions League

Door de forse nederlaag in Lissabon eindigen de Champions League-aspiraties van FC Twente in de laatste voorronde. Aankomende zondag staat voor de Enschedeërs de volgende afspraak op het programma. Dan wacht PEC Zwolle in de competitie.