Enschede

Burgemeester biedt excuses aan: rectificatie na interview over viervoudige moord in Enschede

Op 13 november 2018 heeft er een viervoudige moord plaatsgevonden in Enschede. Daags na deze verschrikkelijke gebeurtenis heeft de burgemeester van de gemeente Enschede, Onno van Veldhuizen een interview gegeven met o. a. omroep 1Twente. Middels dit bericht wenst de burgemeester, op uitdrukkelijk verzoek van de familie Klaassen, een aspect uit dit interview te rectificeren.

Schermafbeelding 2021 03 22 om 19 07 45
Het pand in Enschede waar de viervoudige moord werd gepleegd © 1Twente

Rectificatie:

"Op 14 november 2018 heb ik in een interview aan omroep 1Twente een reactie gegeven op de liquidaties van dinsdag 13 november 2018 in Enschede. Eén van de slachtoffers van deze verschrikkelijke viervoudige moord was de heer Max Klaassen uit Arnhem. Uit hetgeen ik in dat interview heb gezegd zou kunnen worden geconcludeerd dat ik de heer Klaassen van criminele activiteiten heb beticht. Dat is nooit mijn bedoeling geweest. Tijdens de rechtszaak en uit het politieonderzoek, is ook niet gebleken dat de heer Klaassen zich met criminele activiteiten bezighield."

"Voor de nabestaanden is mijn woordkeuze vervelend en kwetsend geweest. Om die reden ben ik in februari 2019 naar Arnhem afgereisd om de familie van de heer Klaassen mijn excuses aan te bieden. Ik hoop dat met dit bericht de, door mijn uitspraken veroorzaakte twijfel over de reputatie van de heer Klaassen, wordt weggenomen en dit de nabestaanden helpt bij de verwerking van hun verschrikkelijke verlies.”

Is getekend,

Onno van Veldhuizen,

burgemeester van Enschede.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.