Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Keolis herkent zich niet in kritiek vakbonden: €˜Treinen zijn wel veilig €™

413174 861471 1

Waar vakbonden CNV Vakmensen en BOA ACP stellen dat de veiligheid van treinpersoneel en passagiers van Keolis ernstig in het geding is, laat de treinvervoerder een heel ander geluid horen. We herkennen de signalen van de bonden niet.

Het aantal incidenten in het OV neemt al geruime tijd af , aldus woordvoerster Lotte Hendriksen. Reizigers waarderen de veiligheid op deze lijn in het algemeen zelfs met een 8,5 en dat is meer dan een half punt hoger dan in 2017. Daarnaast scoren wij op beide trajecten boven het landelijk gemiddelde als het gaat om veiligheid tijdens de rit.

Borne
Concrete aanleiding voor de bijeenkomst was een zwaar geweldsincident in Borne, waarbij een zwartrijder een medewerker van vervoerder Keolis ernstig mishandelde: Het klopt dat we twee weken geleden een vreselijk incident hebben gehad in Borne, maar dit betreft helaas een incident en is gelukkig geen dagelijkse gang van zaken , reageert Hendriksen.

Geen personeel, geen probleem
De bonden uiten ook kritiek op de personeelsinzet van Keolis, waarbij in sommige treinen buiten de conducteur helemaal geen personeel aanwezig is. Dat klopt, zegt Keolis, maar dat maakt het nog geen probleem. Wij werken namelijk informatie gestuurd. Dat houdt in dat wij aanwezig zijn op de plaatsen en tijdstippen waar we verwachten dat, conform de ons beschikbare informatie, incidenten zouden kunnen ontstaan. Zoals tijdens carnaval of een thuiswedstrijd van FC Twente.

Donderdag spreken de vakbonden met Keolis over de veiligheid in de treinen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.