Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Familie vuurwerkdode vreest dat verantwoordelijke nooit gestraft wordt

413184 389576 d8ebb5dd 4d5c 4a09 8cec 8332531fd493 2

Het onderzoek naar de dood van Henk Kempers uit Enschede loopt nog altijd, maar de familie vreest dat de verantwoordelijke nooit voor voor de rechter zal verschijnen. Dat zegt een woordvoerder van de familie, die de situatie onbevredigend noemt.

Henk Kempers (54) kwam bijna vijf maanden geleden om het leven, op nieuwjaarsnacht. Vlak na middernacht ontplofte er voor zijn woning in de Gerststraat een vuurwerkbom, in de buurt van een aanhanger vol hout. Kempers, die op straat was om buurtbewoners een goed 2019 te wensen, overleefde de klap niet.

Arrestatie
Een paar dagen later arresteerde de politie een 30-jarige buurman, op verdenking van het veroorzaken van de explosie. Na veertien dagen in beperking kwam hij weer op vrije voeten, sindsdien is het stil rondom de zaak, waarin de man nog wel verdachte is. Zelf ontkent hij ook maar iets te maken te hebben met het ontplofte vuurwerk.

Van de politie hoort de familie van Henk Kempers weinig, zegt Jan-Willem Meijer, die namens hen het woord voert. We hebben het gevoel dat we er zelf achteraan moeten. Als we naar de zaak vragen, geven ze wel aan dat ze ermee bezig zijn. Maar we horen geen concrete dingen. Alleen dat het lang kan duren.

Uit gesprekken met de politie maakte de familie op dat het geen uitgemaakte zaak is dat er überhaupt iemand veroordeeld zal worden , zegt Meijer. Er zijn voorzichtige waarschuwingen in die richting. Dat is onbevredigend. Er zijn wel ideeën over wie er verantwoordelijk is, zegt Meijer. Maar ze (de politie, red.) hebben het moeilijk dat hard te maken.

Onderzoek duurt nog maand
De politie laat desgevraagd weten dat het technisch onderzoek nog niet volledig is afgerond. Dat gaat nog minimaal een maand duren. Tot die tijd kan woordvoerder Henk Kremer niet veel over de zaak zeggen. We dienen straks het onderzoek in bij het Openbaar Ministerie, een officier van justitie gaat kijken of er een zaak ligt en of er een verdachte aan te koppelen is.

Wel erkent Kremer dat het een lastige kwestie is. Het is moeilijk om vast te stellen wat er precies gebeurd is. Dat zie je altijd als er vuur bij betrokken is, omdat er dan sporen verdwijnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Arjan te Bogt
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.