Enschede

Oei, dat wordt omrijden! Zuid Esmarkerrondweg in Enschede gaat een half jaar op de schop

Het verkeer tussen Enschede Zuid en Enschede Oost kan de komende tijd niet of slechts beperkt gebruik maken van de Zuid Esmarkerrondweg. De verbindingsweg gaat vanaf 13 september op de schop en ligt er vervolgens een half jaar uit.

Zuid Esmarkerrondweg Google Maps
De 30-kilometerzone op de Zuid Esmarkerrondweg wordt uitgebreid. © GoogleMaps

Wateroverlast is de belangrijkste reden om de werkzaamheden uit te voeren. Als het hard regent, komt een deel van de Zuid Esmarkerrondweg onder water te staan. De riolering kan al het water tegelijk niet kwijt. Putdeksels komen omhoog en de straat loopt onder.

Riolering wordt vervangen

Het probleem wordt aangepakt door de riolering te vervangen voor twee nieuwe riolen: één voor het vuile afvalwater en één voor het regenwater. Tegelijkertijd wordt de Zuid Esmarkerrondweg anders ingericht door de bestaande 30-kilometerzone uit te breiden.

Aannemer Wegenbouw Abbink uit Boekelo voert de werkzaamheden uit. Dat gebeurt in fases, waardoor een zo klein mogelijk deel van de weg afgesloten hoeft te worden. Doorgaand verkeer is echter tot afronding van de werkzaamheden in maart 2022 niet mogelijk. Alleen tijdens de kerstvakantie wordt de Zuid Esmarkerrondweg even opengesteld.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.