Enschede

Pand beklad en auto’s vernield van woningbouwvereniging Ons Huis

Een gebouw van woningbouwvereniging Ons Huis in Enschede is afgelopen nacht beklad. Twee voertuigen van de vereniging zijn in brand gestoken, een derde was overgoten met een vloeistof, meldt RTV Oost.

Pand autos Ons Huis beklad 2 Dennis Bakker News United
© Dennis Bakker / News United

Op het pand aan Het Eeftink staat 'Regels zijn regels' en 'Tom Jacobs'. De teksten lijken te verwijzen naar een artikel in Tubantia, dat dit weekend veel stof deed opwaaien. Het stuk gaat over twee dochters die hun huis uit moeten nadat hun moeder is overleden.

Maagkanker

De dochters (19 en 18) wonen al sinds hun kinderjaren met hun moeder in de huurwoning in de wijk Helmerhoek, schrijft de krant. In december vorig jaar overleed hun moeder aan maagkanker. Binnen enkele dagen kwam er formeel bericht van corporatie Ons Huis: de zusjes moesten uit het huis.

In de artikelen wordt de naam van Tom Jacobs genoemd, manager van Ons Huis. De politie heeft niet bevestigd dat dit verhaal de oorzaak is van de acties bij het pand.

Tekst gaat verder onder de foto

Pand autos Ons Huis beklad 7 Dennis Bakker News United
© Dennis Bakker / News United

Total loss

Als gevolg van de brand raakten twee voertuigen total loss; een busje ging in vlammen op, een auto raakte zwaar beschadigd. Een derde auto, die overgoten was met vloeistof, vloog niet in brand.

De politie heeft de omgeving afgezet voor sporenonderzoek. Getuigen die afgelopen nacht rond kwart voor vier iets hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.