Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nieuw P+R terrein bij station Enschede: plek voor 137 auto's

415594 Rutger Borgerink

Naast het treinstation in Enschede heeft NS een nieuw parkeerterrein gerealiseerd met 137 parkeerplaatsen. De parkeerplekken zijn bedoeld voor treinreizigers, die hun auto er met korting kunnen stallen, tegen een dagtarief van 4 euro. Het groeiend aantal reizigers zorgt voor een ook groeiende behoefte aan parkeerplekken bij het station , stelt NS.

Enschede kende, in tegenstelling tot veel andere grote steden, geen Parkeer en Reis (P+R) bij het treinstation. Het nieuwe parkeerterrein is nu gerealiseerd aan de zuidkant van het station, aan de zijde van de Parkweg. Het parkeerterrein past binnen de ambitie van NS om de reis van deur tot deur voor reizigers te verbeteren , zegt NS-woordvoerder Anita Boonstra.

Met korting parkeren
Treinreizigers parkeren met korting als zij diezelfde dag een treinreis maken en daarbij in- en uitchecken met hun ov-chipkaart , vertelt Boonstra. Dat zit als volgt: na je treinreis dien je bij het uitrijden je ov-chipkaart voor de kaartlezer bij de slagboom te houden. Het parkeerterrein kent een uurtarief van 1,50 euro, met een maximum van 8 euro per dag. Voor treinreizigers ligt het maximale dagtarief op 4 euro. Het maakt niet uit met welke vervoerder, NS of Keolis, de treinreis gemaakt wordt.

De ingang van het parkeerterrein bevindt zich aan de Parkweg, tegenover hotel Rodenbach. NS zegt nog in gesprek te zijn met gemeente Enschede over het plaatsen van een vol/vrij-zuil bij de ingang van het P&R-terrein.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Rutger Borgerink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.