Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Voor D66 €™er uit Enschede is zetel in Brussel persoonlijk project

416818 Vic van Dijk

Zo n achttien- tot twintigduizend voorkeurstemmen heeft hij nodig voor een zetel in het Europees parlement. Daar voert D66 er Vic van Dijk, gemeenteraadslid in Enschede, dezer dagen intensief campagne voor. Dinsdagmorgen deelde hij met partijgenoten appels en flyers uit op het station in Enschede, daarna doorkruist hij de provincie op jacht naar de steun van de kiezer.

,,Die bijna twintigduizend stemmen die ik moet binnenhalen - dat lijkt onmogelijk , zegt Van Dijk op het station in Enschede, ,,maar haal ik het dit keer niet, dan misschien over vijf jaar. Ik zie een zetel voor mezelf als een project waar ik ook na donderdag, mocht het allemaal nu niet lukken, gewoon mee door ga. Europa en de Europese Unie zijn er belangrijk genoeg voor. Het is ook voor onze regio van groot belang dat zoveel mogelijk Twentenaren hun partij in Brussel vertegenwoordigen.

Stembus
Het duurt nog ongeveer twee weken voordat duidelijk wordt of de voorkeurscampagne van Van Dijk daadwerkelijk goed is voor een zetel in Brussel. Donderdag gaat Nederland naar de stembus, waarna komende zondag de definitieve uitslag bekend zal zijn. Het aantal voorkeurstemmen per kandidaat is pas op 4 juni duidelijk. Het blijft dus nog even spannend.

Niks is onmogelijk Partijgenoot Janathanan Sundaram, die dinsdag op het station hielp met de campagne, denkt niet dat Van Dijk helemaal kansloos is. als alle D66 ers in Overijssel op Vic stemmen, dan komt hij er in. Dat wordt niet gemakkelijk, maar niks is onmogelijk.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: still video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.