Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nagellakrel: Inwoners van Glanerbrug vinden het ontslag van Lars niet kunnen

Er bleef voor Lars ten Caat uit Glanerbrug niets anders meer over dan vandaag (donderdag) ontslag te nemen bij Jumbo Glanerbrug. De reden: eigenaar R. Lochan vindt dat de 18-jarige jongen geen nagellak hoort te dragen en verbiedt hem nog langer met kleurrijke vingers achter de kassa plaats te nemen. “Puur seksisme”, zegt Lars daarover waarbij hij wijst naar vrouwelijke collega’s die de toetsen wel aanslaan met bewerkte nagels.

Ontslag

En dus nam Lars ontslag: ‘Omdat ik mezelf wil zijn’. Moeder Iris van Veen nam het op voor haar zoon en vertelde op Facebook wat haar zoon was overkomen. Vervolgens ontplofte Facebook en werd bedrijfsleider Lochan de maat genomen. Haar bericht werd vroeg in de middag al 725 keer gedeeld en er kwamen tot nu toe liefst 283 reacties op. En die waren niet mals. De grote gemene deler laat zich raden: “Onvoorstelbaar dat dit gebeurt in deze tijd van opstaan tegen ongelijkheid en acceptatie voor iedereen.”

LARS NAGELLAK
Lars houdt van zijn gekleurde nagels en is niet van plan de lak te verwijderen.
Beeld: Iris van Veen

Klachten

Lars werkte zo’n anderhalf jaar bij de supermarktketen in Glanerbrug. Tweeënhalve maand geleden begon hij zijn nagels te lakken. “Gewoon, omdat ik dat mooi vind”, aldus Lars. Het ging goed tot volgens Lars een paar klanten van Jumbo begonnen te klagen over de kleurtjes op zijn vingers.

“Glanerbrug is er niet klaar voor. Ik ben te anders en ik mocht ze niet meer lakken vond de baas.” Het was voor zijn gevoel kiezen of delen. Of weg achter de kassa of nagellak eraf. “Dat laatste ben ik niet van plan. Ik heb vanmiddag mijn bedrijfsleiding ingeleverd en heb ontslag genomen.”

Geen commentaar

Eigenaar Lochan weigert, ook na enig aandringen, commentaar te geven. Na een aantal vragen die hij via de telefoon niet wil beantwoorden, beëindigt hij het gesprek en verwijst hij naar de persafdeling van Jumbo Nederland.

Visualisatie van de Eclips door Virtual Dutch Men op oude locatie Foto Virtual Dutch Men 2021 08 11 091443 iumy
Lees ook
Na jaren geworstel lijkt het voor elkaar: Pride-monument Enschede

Wel commentaar

De communicatiedeskundige van Jumbo wil de vragen op mail hebben. Wij vragen ons af of het bedrijfspolicy is om jongens met gelakte nagels te weren en of er nog meer uitzonderingen worden gemaakt.

Volgens woordvoerder Paulien Straeter van Jumbo Nederland is dat wat in Glanerbrug gebeurde niet het beleid van haar bedrijf. "Dit is geen algemeen beleid van Jumbo. Bij Jumbo vinden we dat we van en voor iedereen zijn. Alle klanten en medewerkers moeten zich bij ons thuis voelen. We betreuren de ontstane situatie."

Banen via Facebook

Lars heeft ondertussen lak aan de uitleg van Jumbo: via Facebook worden hem verschillende banen aangeboden.

20210812 1 TWENTE NAGELLAK 169 CLEAN
De gewraakte nagels van Lars
Beeld: Iris van Veen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.