Hengelo
Video

Zumba en paaldansen op het sportveld: in Hengelo hoeft niemand zich te vervelen deze zomer

Ook deze zomer kunnen Hengeloërs zich weer in het zweet werken tijdens gratis sportworkshops. Normaal gesproken wordt het in de binnenstad gehouden, maar in verband met corona is het sportevenement verplaatst naar de oude sportvelden van ATC'65 aan Sportlaan Driene. 'Het brengt mensen samen', zegt organisator Tijs Jagers.

'Tegen eenzaamheid'

Vorig jaar zomer werd de Hengelose binnenstad gedurende de zomervakantie omgetoverd tot een groot sportpark. Het sportevenement 'Op vakantie in Hengelo' werd toen voor het eerst georganiseerd door Hengelo Helemaal Stil? en Wijkracht. "Het sporten brengt mensen samen. Bewegen is gezond en helpt tegen eenzaamheid", zegt organisator Tijs Jagers. Mensen kunnen zich aanmelden voor verschillende sportworkshops.

Laagdrempelige manier

Of je nu geïnteresseerd bent in rugby, honkbal, dansen, gymnastiek of paaldansen, het zomerprogramma is bedoeld voor jong en oud en biedt de kans om op een laagdrempelige manier kennis te maken met de verschillende Hengelose verenigingen. Bij sommige deelnemers beviel dat vorig jaar zo goed, dat ze daarna lid zijn geworden van de betreffende club.

De sportworkshops worden gedurende de zomervakantie iedere dinsdag, donderdag en vrijdag gehouden op de oude sportvelden van voetbalclub ATC'65 aan Sportlaan Driene. Mensen kunnen zich aanmelden op de website van 'Hengelo Helemaal Stil?'.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.