Hengelo
Sport
Regio sport

Eerste zege voor Hengelo's karttalent Eva Dorrestijn in GK4 Kart Series

Kartster Eva Dorrestijn heeft de winst gepakt tijdens een GK4 Kart Series-raceweekend in het Belgische Genk. Voor de twaalfjarige coureur uit Hengelo is dit haar eerste zege in deze categorie.

Zeersterkpodium Eva Dorrestijn C01 0939
De Hengelose won twee van de drie races tijdens het toernooi.

Mini Parilla-klasse

De Hengelose racete afgelopen weekend op het circuit van Genk in België. Ze komt uit in de Mini Parilla-klasse, een raceklasse om karten meer toegankelijker maker. Ondanks de regen pakte Dorrestijn de winst: "Dat geeft echt een kick", zegt de kartster. Tijdens het raceweekend werden drie races gereden, waarvan zij er twee won. Tijdens de kwalificatie haalde zij P3 en mocht tijdens de eerste race vanaf de tweede startrij beginnen. De eerste race won Dorrestijn en in de tweede race finishte ze als tweede.

'Gefocust blijven'

De laatste en tevens belangrijkste wedstrijd van het weekend startte de coureur vanaf pole position. Tijdens deze race wist zij de koppositie te behouden en kon vrijuit doorrijden naar de eindstreep. “In de laatste ronde is het gewoon een kwestie niet spinnen. Ik was natuurlijk blij met mijn voorsprong, maar je moet gefocust blijven.” In mei behaalde Dorrestijn al een tweede positie tijdens de race in Venray. De vorige speelronde pakte Dorrestijn haar eerste podiumplek en werd tweede. Eerder won ze ook al een race in de Parolin Rocky-klasse.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.