Enschede

Extra coronasteun sportverenigingen in Enschede: clubs mogen 43.000 euro verdelen

Sportverenigingen in Enschede krijgen van de gemeente een subsidie, bovenop de al bestaande tegemoetkoming. Het extra bedrag wordt uitgekeerd als blijk van waardering voor de inzet van sportclubs tijdens de coronaperiode.

Voetbal pixabay

Volgens de gemeente Enschede was het voor de verenigingen een grote uitdaging om het afgelopen anderhalf jaar binnen de opgelegde maatregelen (sport)activiteiten te houden. 'Het college van B&W heeft daar veel waardering voor', schrijft zij in een brief. 'Het is daarnaast mooi dat de leden de sportvereniging trouw zijn gebleven.'

2 euro per lid

Alle sportclubs in de gemeente mogen de extra subsidie aanvragen. Het gaat om 2 euro per lid. De subsidie is vrij besteedbaar, zolang het ten goede komt aan de leden. Clubs kunnen leden bijvoorbeeld een consumptie aanbieden bij de opening van het seizoen, maar mogen het bedrag ook besteden bij de aanschaf van nieuwe materialen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.