Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede krijgen maximale subsidie

427111 883257 1

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede ontvangt het maximale subsidiebedrag van het Fonds Podiumkunsten.

De commissie beoordeelt de artistieke positie, publieksfunctie en inbedding in de omgeving van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede als zeer goed en daarom behouden het theater en de concertzaal de A-status en bijbehorende subsidie van 157.500 euro voor twee jaar.

Noodzakelijke bijdragen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede geven aan dat dit voor hen een noodzakelijk bijdrage is voor het waarborgen van samenwerkingen met huisgezelschappen als Nederlandse Reisopera en Orkest van het Oosten/Het Gelders Orkest en de grote landelijke gezelschappen. Tevens zullen educatieve en maatschappelijke projecten worden voortgezet.

Stevige positioneringDat de artistieke positie van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede als zeer goed is beoordeeld, komt door de integrale visie van zowel het theater, als de concertzaal op de programmering die volgens de commissie helder is. Ook waardeert de commissie de uitgebreide terugblik op de afgelopen periode.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede positioneert zich stevig als theater in het oosten van het land en verhoudt zich goed tot de omgeving , aldus het Fonds Podiumkunsten.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.