Hengelo

Onbekenden dumpen kippen bij kinderboerderij in Hengelo

Onbekenden hebben elf kippen achtergelaten bij Kinderboerderij Het Weusthag in Hengelo. Dat meldt de kinderboerderij op Facebook. "Dit maakt ons boos maar vooral ook erg verdrietig."

Kip pexels
Foto ter illustratie © Pexels

Aan hun lot overgelaten

De diertjes zijn afgelopen zaterdag waarschijnlijk over het hek gegooid bij de kinderboerderij in de Hengelose Es. Tijdens de zomervakantie worden er geregeld dieren achtergelaten bij kinderboerderijen. "Dagelijks krijgen wij telefoontjes en berichtjes met de vraag of wij permanente opvang willen bieden voor hun huisdier. Daarnaast worden er ook dieren over het hek gegooid en aan hun lot overgelaten. Waarschijnlijk met de gedachten dat ze hier een goed leven zullen hebben, maar helaas kunnen wij ze dit niet bieden", zeggen vrijwilligers op de Facebookpagina.

Kippen zien er slecht uit

De kippen zien er volgens de dierenverzorgers niet goed uit. Wie de dieren heeft achtergelaten is niet bekend. De vrijwilligers van de kinderboerderij roepen omwonenden op om een oogje in het zeil te houden. "Ziet u iets verdachts? Aarzel dan niet en bel direct de politie."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.