FC Twente moeizaam langs HSC' 21 in oefenwedstrijd

FC Twente heeft dinsdagavond ook de tweede wedstrijd in de voorbereiding winnend afgesloten. Al ging het in Haaksbergen tegen HSC' 21 een stuk moeizamer dan afgelopen zaterdag tegen Sparta Enschede. Het werd uiteindelijk 2-0.

Ron Jans had na afloop lovende woorden voor tegenstander HSC' 21: "Ik was heel blij met HSC, Die agressief waren, druk zetten op de bal. In de eerste helft hebben ze het ons toch moeilijk gemaakt om aan het voetballen te komen."

Oosterwolde in tweede instantie trefzeker

FC Twente had inderdaad moeite om onder die druk uit te voetballen. Maar toch was het al vroeg raak dinsdagavond: Daan Rots zorgde al na drie minuten spelen voor 1-0. Halverwege de eerste helft leek Jayden Oosterwolde de score te verdubbelen, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Vlak voor rust was het wel raak voor de verdediger. Opgestoomd vanaf links zat de doelman van HSC mis bij zijn schot. En nu telde de goal wel (2-0).

In de tweede helft werd niet meer gescoord, al kreeg FC Twente wel kansen op meer doelpunten. Luca Everink, Thijs van Leeuwen en Lammert Roossien hadden kunnen scoren, maar hun inzetten gingen er niet in. HSC kreeg ook nog een grote kans, maar ook die poging werd gekeerd. En dus bleef het bij 2-0 in Haaksbergen.

Scoreverloop
03' Rots 0-1
40' Oosterwolde 0-2

Opstelling FC Twente 1e helft: De Lange, Troupee, Hilgers, Dumic, Oosterwolde, Staring, Roemeratoe, Zerrouki, Menig, Rots, Misidjan.

Opstelling FC Twente 2e helft: De Lange, Everink, Smal, Pröpper, Oosterwolde (60' Dumic (80' Hilgers), Bruns, Roemeratoe (60' Staring), Zerrouki (80' Roemeratoe), Roossien, Misidjan (75' Menig), Van Leeuwen (82' Rots).