Hengelo

Amateurfotografen en dichters tonen ‘Kleurrijk Hengelo’

Hoe kleurrijk is Hengelo? Nou, misschien wel kleurrijker dan je denkt. Hengelo heeft ruim 81.000 inwoners met meer dan 100 nationaliteiten. Hoe kleurrijk de stad is, is nu te zien in 'Kleurrijk Hengelo' in de bibliotheek aan de Beursstraat.

Kleurrijk Hengelo

'Kleurrijk Hengelo' is een initiatief van Stichting Bernhards Ontmoeting, Oyfo Kunstenschool en Bibliotheek Hengelo. Amateurfotografen werden de afgelopen maanden uitgenodigd om het thema 'Kleurrijk Hengelo' op een fotografische wijze te verbeelden.

"Bij die foto's hebben we Twentse dichters gezocht. Die kregen een foto aangereikt waarop zij weer moeten reageren. Een jury van vijf professionele fotografen heeft vervolgens 18 foto's geselecteerd waarop de diversiteit in Hengelo zichtbaar is," zegt Jeannette Lodeweges, voorzitter van Stichting Bernards Ontmoeting.

"We moeten in de wereld en ook zeker in Hengelo op een goede manier met elkaar samenleven. Ik denk dat we dat in Hengelo ook heel erg goed kunnen als je kijkt naar de verschillende culturen."

Bijdragen aan de stad

Marloes Sahin is één van de amateurfotografen. Ze fotografeerde haar dochter die een hoofddoek draagt van haar oma. "Ik vind het belangrijk dat deze expositie er is om te laten zien wat er leeft in de stad en welke culturen allemaal samenkomen".

De expositie werd zaterdag officieel geopend door wethouder Bas van Wakeren. "Al die nationaliteiten tonen aan, dat Hengelo heel kleurrijk is," zegt hij. "Al die mensen dragen bij aan deze stad. Je ziet het in de wijkcentra of sportverenigingen en dat is heel erg belangrijk."

icon_main_quote_red_glyph

"Ik vind het belangrijk om te laten zien wat er leeft in de stad en welke culturen allemaal samenkomen."

Marloes Sahin, één van de amateurfotografen

Bewoners COA Havezaten

Binnen in de Bibliotheek zijn ook foto's te zien, gemaakt door bewoners van COA Havezaten. AVO-bewoners uit de stad willen graag meer bij de Hengelose samenleving betrokken zijn. Zij ontvingen van Servicepunt Vrijwilligerswerk, onderdeel van Wijkracht, de opdracht om vanuit hun eigen achtergrond en belevingswereld een blik te geven op de stad.

Kamil is één van de makers. Er hangen drie foto's van hem op de expositie. Op eentje zie je zijn dochter door een tunnelbuis naar een licht toe lopen. "Voor haar is dit een overgangsperiode. Ze komt uit een duistere tijd en loopt nu richting het licht. Ik probeer hiermee Hengelo uit te leggen vanuit haar perspectief."

De fototentoonstelling Kleurrijk is nog te zien tot augustus 2021 in de ramen van Bibliotheek Hengelo.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.