Enschede
Sport
Voetbal
FC Twente

Komst FC Twente naar Het Diekman stapje voor stapje dichterbij

De komst van FC Twente naar Het Diekman komt steeds dichterbij. De intentieovereenkomst tussen de Gemeente Enschede, FC Twente en Sportaal om een 'TOP Sportcampus' te ontwikkelen op Diekman-West is verlengd.

1982494
Diekman-West © Teun van der Velden

De afgelopen maanden is er gesproken over hoe die TOP Sportcampus er uit moet gaan zien. Zo moet het volgens wethouder Niels van den Berg een multifunctionele accommodatie worden waar FC Twente met hun seniorenelftallen moet gaan trainen. Ook moet er kennis en kunde hun intrek gaan nemen, denk aan fysiotherapeuten of onderdelen van de universiteit op het gebied van talentontwikkeling.

Talentontwikkeling

Mogelijk is daar ook een rol weggelegd voor de Scheidsrechtersvereniging Enschede & Omstreken. Zij zijn nu ook gevestigd op Diekman-West en maken onderdeel uit van talentontwikkeling. Alle andere verenigingen die nu gevestigd zijn op Diekman-West (PW en SC Enschede) moeten verhuizen. Van de eerstgenoemde vereniging is al bekend dat zij verhuizen naar Diekman-Oost.

Op Diekman-West moet alles rond talentontwikkeling centraal staan, op Diekman-Oost vestigen straks de breedtesportverenigingen. Acht sportverenigingen hebben eerder al hun handtekening gezet onder een intentieverklaring om te verhuizen naar de nieuwe sportcampus op Diekman-Oost. Nog eens drie verenigingen deden hetzelfde voor de clustering in Enschede-Zuid. De verhuizingen maken onderdeel uit van de gewenste clustering door de gemeente.

1 juli 2022

'We werken nu aan een plan waarbij we ook kijken naar de verbinding tussen Oost en West. We moeten nog in detail kijken hoe het moet qua indeling van velden en gebouwen. Vervolgens moet blijken of alle plannen financieel haalbaar zijn. Tot 1 juli 2022 nemen we de tijd om alles uit te zoeken en dan moet blijken of er voldoende perspectief is om de plannen door te zetten.'


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.