Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente heeft Lukoki binnen: "Heb voor het sportieve plaatje gekozen"

FC Twente heeft zich versterkt met Jody Lukoki. De rechtsbuiten tekende dinsdagmiddag een contract voor twee seizoenen. Het werd een keuze tussen het sportieve en het financiële plaatje.

Nog niet zo lang geleden tekende Voetbal International uit de mond van Lukoki op dat er voldoende interesse voor hem was. "Vanuit Nederland, Amerika, de Emiraten en China. De keuze is eigenlijk: ga ik voor het financiële plaatje of probeer ik ergens weer in de picture te komen? Het is allemaal wel makkelijk praten, maar zeg maar eens nee als je zo'n vet contract voor je hebt liggen.

Het is wel een verschilletje als je ergens twee of drie miljoen netto kunt verdienen of drie of vier ton bruto zoals in Nederland. Ik voetbal omdat ik het leuk vind, maar ook om mezelf financieel onafhankelijk te spelen."

'Niet slim'

Het sportieve plaatje won het uiteindelijk van het financiële. "In april heb ik mijn contract ontbonden (bij het Turkse Yeni Malatyaspor, red.) Als je heel lang stilstaat wil je lekker voetballen. Er waren wel bepaalde interesses, maar ook niet echt concreet. Als FC Twente dan langskomt, is de keuze makkelijk gemaakt."

En die keuze maakte hij dus. Nu wel, want ook vorig jaar meldde FC Twente zich bij hem. Toen koos de aanvaller voor een overstap naar de Turkse Süper Lig. "Dat was achteraf denk ik niet slim. Maar die fout maak ik geen tweede keer en nu kom ik dus wel naar FC Twente."

Weerzien

Zijn komst naar FC Twente wordt een weerzien met oude bekenden. Zoals hoofdtrainer Ron Jans. Lukoki noemde hem onlangs nog één van de beste trainers uit zijn carrière. "Hij heeft mijn ogen geopend in veel opzichten. Dat ik professioneler moet zijn, zakelijk moet spelen en keuzes moet maken. Wanneer maak je een actie en wanneer niet. Hij gaf me een bepaalde vrijheid waardoor ik goed kon presteren."

icon_main_quote_red_glyph

"Als FC Twente langskomt, is de keuze makkelijk gemaakt."

Jody Lukoki

Maar ook Virgil Misidjan is geen onbekende voor Lukoki. De twee speelden samen bij het Bulgaarse Ludogorets en hebben al contact gehad. "Hij wist het denk ik wel als eerste. We hebben samen mooie dingen gedaan. Het zou mooi zijn als we dat hier ook kunnen doen."

De buitenspelers stonden daar geregeld samen op het veld en daardoor kennen ze elkaar goed. "Natuurlijk is er een klik. Je voelt bepaalde dingen gewoon aan. Ik weet als hij op een bepaalde manier rent, of als hij een bepaalde actie maakt, of hij gaat schieten of hij geeft hem tweede paal. Die afstemming hebben we heel goed met elkaar.

Jody Lukoki FC Twente
© FC Twente

Lukoki trainde dinsdag al bij FC Twente. Omdat hij er een tijdje uit is geweest, wil hij nu vooral zo snel mogelijk fit worden. "Voor mij is het belangrijk om gewoon lekker te voetballen, weer zelfvertrouwen te krijgen en fit te worden."

Op de clubwebsite reageert technisch directeur Jan Streuer ook op de komst van de nieuwe buitenspeler. “Jody Lukoki heeft in het verleden onder andere met Ron Jans bij PEC Zwolle al laten zien, dat hij een uitstekende speler kan zijn voor FC Twente. Hij is het type speler dat we zoeken: snel, agressief en met een individuele actie.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.