Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Prijs voor Enschede Marathon

431547 enschedemarathon 4

De Enschede Marathon heeft het zogeheten Bronzen Label gekregen van de mondiale atletiekfederatie IAAF. De toekennig van de bronzen status is een internationaal kwaliteitskenmerk.

De IAAF heeft de Enschede Marathon begin dit jaar benaderd voor de toekenning van de bronzen status. Er zijn nogal wat voorwaarden waar je aan moet voldoen , zegt Sandra Melief namens de organisatie van het Enschede loopfestijn. Er moeten bijvoorbeeld zowel nationale als internationale topatleten aan de start staan. Maar ook het parcours moet officieel gemeten zijn, de faciliteiten voor de deelnemers van hoge kwaliteit zijn en dienen er meer tijdregistratiematten te liggen.

Enschede Marathon is trots op de toekenning van de nieuwe status. Melief: We werken met z n allen het hele jaar door kei- en keihard om een geweldig evenement neer te zetten. Dan is een dergelijke erkenning voor ons het bewijs dat we het gewoon goed doen met z n allen. Het is ook goed nieuws voor de deelnemers, want die weten dat ze meedoen aan een evenement dat op alle fronten van hoog niveau is.

Marathondirecteur
De organisatie weet verder te melden dat Melief is aangesteld als marathondirecteur. Vice-voorzitter Jetse Eringa zal de functie van voorzitter van Stichting Marathon Enschede op zich nemen.

De eerstvolgende marathon wordt gehouden op zondag 19 april 2020.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilberink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.