Haaksbergen

Grote brand naast omstreden 'Gat in de Markt' in Haaksbergen

Brandweerkorpsen uit de hele omgeving zijn uitgerukt voor een grote brand in Haaksbergen. Het gaat om een leegstand pand aan de Markt, tegenover de Pancratiuskerk.

De brand werd rond 23.20 uur gemeld en is vermoedelijk ontstaan in de bovenwoning. Niet lang na de eerste melding werden ook korpsen uit het naburige Eibergen opgeroepen om te helpen blussen. Daarna heeft de brandweer opgeschaald naar 'grote brand' en zijn ook korpsen uit Hengelo en Goor aanwezig. Op video's en foto's is te zien hoe de vlammen uit het dak slaan.

Veel brandhaarden

Brandweerlieden hebben veel moeite gehad met het bedwingen van een aantal brandhaarden op moeilijk te bereiken plaatsen. Pas om kwart voor twee is er afgeschaald naar 'kleine brand'. Toch blijft de brandweer nog even aanwezig om de laatste vuurtjes in het pand te blussen.

Over de toedracht van de brand is nog niets bekend. Een omwonende vertelt dat zij een knal heeft gehoord, vlak voordat de vuurzee te zien was. Er zou al vaker sprake zijn geweest van vandalisme in en rond het leegstaande winkelpand.

Op nominatie voor sloop

Wel is duidelijk dat het om een leegstaand pand gaat dat op de nominatie staat om gesloopt te worden. Het voormalige onderkomen van Konings Schoenen is in bezit van een lokale vastgoedondernemer, die samen met ontwikkelaar Nordwick plannen heeft om er een supermarkt, winkels en appartementen te vestigen.

Het naastliggende terrein, dat bekend staat als het 'Gat in de Markt', zou daarmee na 30 jaar eindelijk een invulling krijgen.

BrandGatindeMarkt_TomKrooshof
Het pand naast het Gat in de Markt staat op de nominatie om gesloopt te worden. © Tom Krooshof

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.