Enschede

NK-Traplopen in Enschede: geen recordtijd, wel veel plezier

Een record zat er niet in bij het NK-Traplopen in Enschede. De Duitse Jens Brundiek liep de 450 treden van de Alphatoren in 2.04 minuten; hij deed er acht seconden langer over eer hij de 28ste etage bereikte dan Jeroen Vochteloo in 2015.

434131 download 10 8
Dat mocht de pret niet drukken. Met 150 deelnemers was het evenement, dat voor de twaalfde keer werd gehouden, weer volledig bezet. Met een maximum aantal van 150 deelnemers kan het evenement binnen anderhalf uur worden afgewerkt. Dat dat is waarnaar de organiserende Thriatlonclub Twente streeft.

Niet meer in de kou
De voorgaande elf edities van het NK Tramlopen Enschede werden alle in december gehouden. Niet zelden stonden de deelnemers in regen en sneeuw te wachten op het startschot. Dit jaar was de wedstrijd voor het eerst in september. ,,Ik denk dat we daar maar aan moeten vasthoudenâ, zegt voorzitter Aert Bakker van de organisatie. Bakker en zijn clubgenoten van de Triatlonclub Twente kozen voor de winter, omdat er dan minder concurrentie is van andere atletiek en hardloopevenementen. ,,Maar de belangstelling is met 150 deelnemers net zo groot als andere jarenâ, constateert Bakker. ,,En met dit weer is het tocht een stuk prettiger voor iedereen.â

Uitslagen

Mannen: 1. Jens Bruniek (Duitsland), 2. Gerco Floor (Meerstad), 3. Jelle Johannink (Denekamp).

Vrouwen: 1. Jonine Hofstra (Appelscha), 2. Iris Kormelink (Enschede), 3. Regina Solomon (Hengelo).

Meisjes t/m 12 jr.: 1. Myrthe Straathof (Vleuten). Jongens t/m 12 jr.: 1. Adriano Speets (Enschede).

Meisjes 13 t/m 16 jr: 1. Johanne Leer (Zwolle). Jongens 13 t/m 16 jr.: 1. Milan Veenstra (Enschede).

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Reinier van Willigen