Enschede

Busdienst van Losser naar Glanerbrug flinke stap dichterbij: ‘Ideaal voor scholieren’

De busdienst van Losser naar Glanerbrug is een flinke stap dichterbij. Gesprekken tussen vertegenwoordigers van de gemeente Losser, vervoerder Keolis en reizigersorganisatie ROCOV wijzen in die richting.

434174 buz
Burgerforum vroeg meerdere keren aandacht voor het gemis van een buslijn tussen Losser en Glane en Glanerbrug. Commissielid Martha Horstman van die partij is dan ook blij. "Dit is een fikse stap in de goede richting. De gesprekken tussen de partijen zijn positief verlopen en het blijkt dat een invoer ook praktisch mogelijk is. Daarmee zijn we een heel eind om dit te laten slagen."

Overstap
Het is de bedoeling dat een van de twee bussen die nu naar Overdinkel rijden (lijn 64 en 61) een andere kant op gaat. Daarvoor is dan een overstap nodig bij de H. Maria Geboortekerk. "Dat kan prima, omdat daar de bussen samenkomen. Een van de bussen rijdt dan door naar Overdinkel, zoals nu ook het geval is, en de andere rijdt via De Saller naar de H. Maria Geboortekerk om daarna via Glane naar Glanerbrug te rijden.

Het plan is donderdagmiddag besproken en volgens Horstman lijkt niets de invoer van de nieuwe lijn in de weg te staan. "Er waren al vaker klachten van mensen dat er geen buslijn meer was voor Lossernaren die naar Glanerbrug moeten en vice versa. Het blijkt dat veel scholieren uit Glanerbrug naar het Carmel College in Losser gaan. Ook om hen tegemoet te komen is deze lijn ideaal", aldus Horstman.

In een eerder gesprek met de gemeente is al gesproken over lijn 64, om deze in 2021 via De Saller naar Glanerbrug te laten gaan, met haltes op het industriegebied, in Glane en bij het Syrische-orthodoxe klooster St. Ephrem. Dit plan is zo goed als klaar.

December 2020
Horstman verwacht dat op zijn vroegst in december 2020 de eerste reizigers gebruik kunnen maken van de lijn. "Doordat Losser nu flink op de schop is en er haltes ontbreken, zal pas na alle werkzaamheden gekeken worden naar hoe de lijn zijn beslag moet krijgen. Daar moeten de gemeente en de provincie samen met Keolis nog de definitieve klap op geven, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.